Palasimme eilen mökkilomaltamme. Ihana ja rentouttava reissu. Isona miinuksena kuitenkin, täysin kuraisen mutaiset kelit, lisämaustettuna järkyttävällä tuulella. Ei ollut tietoakaan lumesta eikä näin ollen pulkkamäestäkään. Ei niin kovin joulukuiseen tapaan, minä aloitin suurtakin suuremman haravointiurakan. Yleensä kun se homma hoidetaan syys-lokakuussa. Nyt se kuitenkin oli jäänyt niinä kuukausina tekemättä, joten minä ryhdyin siihen nyt.  Lehtiä oli varmaan tonneittain ja on edelleenkin, mutta sain haravoitua ehkä puolikkaan tonnin pois jaloista. Selkä oli tosi kipee, sen urakan jälkeen, mutta ainakin tuli oltua ulkona ja samalla vielä tehtyä jotain. Tyttö toimi reippaana apurina, nosteli pikkuruisina kasoina, lehtiä kottikärryihin. Välillä tosin, lehtiä nosteltiin myös kottikärryistä takaisin maan pinnalle.

Tässä kuva äitin apurista

1127868.jpg

Eilen illalla menimme vielä käymään tulevassa uudessa kodissamme. Mukaamme tuli pari tuttua, jotka hoitavat pääasiassa remppaamisen. Esittelimme heille talon, jotta tietäisivät mihin ovat tulossa. Se ei sitten mennytkään ihan niin helposti kun olimme toivoneet. Pienen pintaremontin sijaan, joudumme tekemään hitusen isomman rempan. Esimerkiksi yläkertaan johtavat rappuset joudutaan mahdollisesti rakentamaan uudelleen. Alakerrassa olevan panelikaton, oli tarkoitus jäädä siihen sellaisenaan, mutta valkoiseksi kuultomaalattuna. Sekään ei kuulema, välttämättä mene ihan niin yksinkertaisesti kuin olimme luulleet. Muutamista kohdista, paneli oli hitusen pullollaan. Jos katto värjätään valkoiseksi, pullotuskohdat tulevat entistä paremmin esille. Voi vee. No, poiijjaat yrittävät kurkkia sinne kattorakenteiden väliin ja tutkia syyn pullotuksiin. Maalattavaa on vaikka joukkueteltalliselle. Isoja seinäpintoja, pieniä ovenkarmeja, ikkunanpieliä ja kattoa.
Onneksi kuitenkin, mitä todennäköisimmin, lopputulos on kaiken vaivan ja odottamisen arvoista. Muuta kiiretta ei ole, kunhan päästään muuttamaan ennen kuin "kalevi" syntyy. ( kalevi raukaksi olen ruvennut masumönttiäistä kutsumaan:))) )