Ystäväpiiriimme on lähikuukausina syntynyt jonkin verran vauvoja. Ihania, pieniä, sulolintuja. Tyttöjä sekä poikia. Vaaleita kutreja sekä ihan pikipikimustaisia pehkoja. Kaikenlaisia ihanoita.

Ja mikäs on sen ihanampaa kuin käydä kylässä tällaisessa, vauvan tuoksuisessa kodissa. Eilenkin olimme. Pienen pientä tyttöä ihailemassa. Itse olen aina tykännyt, että jos kylään mennään niin jotain sinne myös viedään viemisinä. Ja varsinkin jos on vauvakin syntynyt. Eilen, aamupäivällä, marssinkin Selloon, ajatuksena ostaa jotain tälle pikkuiselle tyttöläiselle. Jotain vaatetta olin ajatellut. Suloista ja somaa. Ehkäpä jotain vaaleanpunaista bodya tai vaikka joku ihanainen mekko. Itse kun tykkään kaikesta sellaisesta.
Mutta kun vihdoin sinne liikkeisiin pääsin, en enää tiennytkään mitä ostaa. Käteeni tarttui vaikka mitä ihanaa, väriltänsä roosaa, vihreää ja valkoista niin bodya kuin mekkoakin, mutta kaikkien suhteen alkoi hirveä epäröinti. Mitäs jos tämän pikkuisen äiti ei tykkääkään roosansävystä tai inhoaa vihreää. En vielä tunne tätä äitiä kovinkaan hyvin, isän olen tuntenut monen monta vuotta, joten äidin makua en tiennyt laisinkaan. Pyörin ja pyörin, hypistelin ja mallasin, pohdin ja pähkäilin. Mitä mä nyt ostan?

Lopulta käännyin viehättävän myyjättären puoleen. Ongelman kerrottuani, hänellä oli heti ehdottaa mitä pakettiin käärästäisiin. Oli kanssani ihan samaa mieltä siitä, että yleensä naiset joko tykkäävät hulluna vaalenapunan eri sävyistä tai vastaavasti eivät voi sietää niitä. Ja jos ei tunne ihmistä eikä tiedä hänen mieltymyksiään niin parempi on päätyä hyvin neutraaleihin ratkaisuihin. Ja niin päädyin minäkin. Lopulta matkaani lähti, suloistakin suloisemmat, luonnonvalkoiset villasukkamaiset töppöset sekä siihen sopiva, pehmeintäkin pehmeämpi pehmolammas. Kovin kauniisti paketoitukin vielä.

Teinpähän vain huomion, että kuinka hankalaa onkaan viedä viemisiä kotiin, mistä ei tunne,varsinkaan sitä naispuoleista henkilöä. Yleensähän ne viemiset kuitenkin suurimmalta osin, osoitetaan naisväelle. Tai siis ainakin ne naiset on niitä, jotka analysoi ne viemiset. Tykkäävät tai eivät tykkää. Miehet harvemmin niin välittää minkä värinen body heidän lapselleen tuotiin.

No, anywei, lopulta siis sain kuitenkin sen viemisen hommattua ja olin vielä kovin tyytyväinenkin siihen. Ja niin oli myös vauvan perhe:))