Äitienpäiväkortit. Niitä on joka vuosi hankittava nelin kappalein. Ne maksaa aika paljon( mielestäni ylihintaisia) ja ne on suhteellisen tylsiäkin vielä. Tai löytyyhän niitä moneen makuun, mutta jos on kiva, se myös maksaa monta pitkää penniä. Tänäkin vuonna olin niitä lähdössä ostamaan, KUNNES tajusinhan vihdoinkin, että tyttöhän saa ne tehdä. Maalausharrastuksestaan innoissaan olevana, mikäs sen parempi ajanviete kuin väsätä parit korttelit mummeille ja isomummeille.

Kaivoin sormivärit esiin ja taiteilu oli valmis alkamaan. Minä katsoin vierestä ja tyttö toimi. Onneksi saatiin väriä vähän paperillekin, nimittäin siisteintä koko hommassa oli omien käsivarsien maalaaminen. Sai sotkea mielin määrin ja vielä luvan kanssa. Ei voinut äiti suuttua, kun oli itse luvan tuhertamiseen antanut. Mielestäni lopputuloksista tuli varsin mallikkaita 2-vuotiaan tekemiksi.

Tässä esimerkki yhdestä valmiista kortista.

1540400.jpg

.....nähtäväksi jää, saankohan itse mitään äititenpäivänä, siis edes sitä korttia. Minun harteillehan on yllättäen aina jäänyt korttien ja lahjojen hommaaminen, mutta itselleni en ajatellut niitä hommata. Saas nähdä mitä se mies on miettinyt vai onkohan miettinyt mitään.....

Muutama sananen vielä eilisestä neuvolalääkärillä käynnistä sekä tämän päiväisestä tytön 2v-neuvolakäynnistä.

Omalla käynnilläni paikalla oli TAAS harjoittelija. Vaihteeksi. Onnekseni tällä kertaa naispuolinen sellainen. Perusjutut oli ok, verenpaine 121/70, painoa tullut alusta tähän päivään 8,4kg, sf-mitta 31 ja pissa puhdas. Sydän jytkytti taas 144-150 kieppeillä. Sisätutkimuksessa lääkäri totesi, että tilanne alakerrassa on seuraava; kohdunsuu kiinteä ja 3cm pituuttakin jäljellä. Viime kerrallahan neuvolatäti sanoi, että vauva on laskeutunut. Nyt lääkäri sanoi, että on aika ylhäällä eikä varmaankaan synny ennen laskettua aikaa. Syntymäpainoarvioksi sanoi 3,4kg.
Syntymäajankohdan sekä painoarvion jätän ihan omaan arvoonsa. Esikoista odottaessa sanoi, että ei mene yli lasketun ajan varmastikaan ja painoarvioksi antoi 3,7-3,9kg. No, syntyi 11 päivää yli ja painoi 3375g. Että noi on niiiiiin hatusta heitettyjä noi arviot, että parempi vaan kun ei kuuntele ketään eikä luota mihinkään arviointeihin, sit ku se syntyy ni syntyy ja painaa mitä painaa.

Tyttö taasen omassa neuvolassaan kuuli seuraavaa. Pituus 93cm ja paino 13,4kg. Korttiin kirjoitti seuraavaa; 2-vuotistarkastus sujui hyvin. Tiedot ja taidot hallussa. Hurmaava tyttö!
Käsittelimme myös tutin syömistä, d-vitamiinitippojen antamista sekä pottailuasiaa. Tutista luovutaan, kunhan on nyt eka muutettu uuteen kotiin, totuteltu omaan huoneeseen ja sisäistetty että meillä asuu kohta myös uusi ihminen, joku toinenkin lapsi, teppi nimittäin. Menee siis varmaankin syksyyn tuo tutista luopuminen. D- vitamiinitippoja annetaan sinne 3-vuoteen asti ja potta-asiat, no neuvolatäti sanoi, että lapsi oppii yleensä kokonaan kuivaksi 2-4 vuoden ikähaarukassa. Ei siis vielä mitään hätää vaikkei pottaan juuri mitään tehdäkään. Pikku hiljaa opetellaan siis sitäkin.