Tuossa taannoin, jokunen päivä sitten, tuttaviemme kanssa puheenaiheeksi nousi vesirokkorokote. He kysyivät meiltä, olemmeko ajatelleet sellaisen tytsille ottaa. Aivan. Olemmeko ajatelleet? Eihän me mitään sellaista olla ajateltu, kun ei olla ajateltu koko vesirokkoa. Se inhoittava tautisairaus. Tuskainen olo, piinaavaa kutiamista, näppylöitä ympäriinsä. En edes muistanut sellaista tautia.

Nyt sitten pitäisi päättää ( siis ei tänään, mutta ehkä tänä vuonna kuitenkin), otetaanko piikki vai ei. Onko se sen väärti? En muutenkaan yhtään tykkää katsoa, kun tytsiä piikitetään. Se itku, se sattuu äidinkin sydämeen. Kauanko tartuntasuoja kestää? Ei kai tytsi sitten voi saada sitä aikuisiällä? Sehän vasta kauheeta oiskin. Olisiko kuitenkin parempi antaa tytsin sairastaa se nyt pikkuisena? Mistä nyt sitten ikinäkään tiedän, että teemme oikean ratkaisun, mitä ikinä nyt päätetäänkään?

Neuvolastahan asiaa varmasti kannattanee tiedustella, muttamuttamutta, varmasti sielläkin täteillä on eri mielipiteitä asiasta. Kuka tässä asiassa on oikeassa? Kuka tietää parhaiten? Mikä olisi järkevintä?

Äidinvaisto? Senhän yleensä sanotaan olevan oikeassa. Tässä asiassa en siihen  kuitenkaan luottaisi. On nimittäin se vaisto tässä asiassa vähän hukassa.

Kokemuksia? Anyone?