Pyörin eräällä keskustelupalstalla ja eräs keskustelun alla oleva aihe jäi minuakin mietityttämään. Siinä keskusteltiin siitä, että kenelle haluaisit lapsesi huoltajuuden mikäli molemmille vanhemmille tapahtuisi jotain. Keskustelussa myös pohdittiin, että onko vanhempien edes mahdollista vaikuttaa siihen asiaan. Voiko laatia minkäänlaista "testamenttia" kyseisestä asiasta. Ja jos voi, onko se laillinen? Noudatetaanko sitä varmasti?

Me emme miehen kanssa ole koskaan asiasta keskustelleet, täytyykin ottaa pikimmiten esille. No, ilman miehen mielipidettä, uskallan melkein sanoa, että meidän tilanteessa tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona olisi varmastikin isovanhemmista jommat kummat. Mutta jos jotain tapahtuisikin 10 vuoden päästä, mites sitten? Silloin vanhempamme olisivat jo ehkä kenties liian vanhoja pienten lasten huoltajiksi. Mieheni vanhemmat 71- ja 72v, ja minun 69- ja 66v.

Onneksi on olemassa myös veljet molempien puolelta. Ehkä veljeni puolisonsa kanssa? Tai miehen veli puolisonsa kanssa ( tätä puolisoa vain ei vielä ole löytynyt). Ja onneksi on ihanat kummit.

Toivoa kuitenkin sopii, että jos ns. "testamentin" aiheesta tekisikin, sitä ei kukaan koskaan joutuisi lukemaan.