Voi apua. Eilen tämän äidin sydän pomppasi pois uomistaan.

Menin tytsin kanssa iltapesulle. Meillä usein iltapesu toimitetaan niin, että laitan suihkun valumaan suihkukaappiin ja tytsi pyörii siellä sitten mielensä mukaan. Rakastaa lotrata veden kanssa. Yleensä touhuaa kyykyssä jotain ihmeellisiä läträyskuvioitansa, siitä nousee ylös, menee seisovilleen pyörimään suihkun alle ja sitten taas palaa kyykkyleikkeihinsä. Vakiokuviot.

Eilen oli jotenkin tavallista energisempi läträäjä. Touhu oli kerrassaan hallitsematonta. Seurailin tilannetta ja hetkeksi käännyin lavuaarin suuntaan tekemään jotain. Silloin kolahti. Ja kunnolla kolahtikin. Ei ollut pää vaan ihan suoraan naamalleen. Naama edellä, täydessä vauhdissaan, päin kaakelilattiaa. Olin aivan varma, että hampaat on poikki, vähintään huuli halki. Nostin tytsin lattialta sekunnissa syliini. Laitoin hanan valumaan jääkylmää vettä ja aloin lappaamaan sitä tytsin suuhun. Vertahan sieltä tuli. Ei paljoa, mutta kuitenkin. Jääkylmä vesi auttoi hyvin nopeasti verenvuotoon ja sitten alettiinkin tutkia mahdollisia vammoja. Mitään suurempia vaurioita en suusta löytänyt. Oletan, että veri tuli huulesta. Hammas varmaankin osui huuleen sen verran voimalla, että ventti tuli. Aavistuksen taisi ylähuuli myös turvota. Selvittiin siis tositosi vähällä, niiiiin paljon pahemminkin olisi voinut sattua.

Mitä tästä taas opin minä. Suihkussa ollessa, vahdi tytsiä koko ajan, herkeämättä. Älä jätä yksin liukkaalle lattialle. Sekunnin murto-osassa voi tapahtua mitä vain. Seuraavaksi voi kolahtaa pää ja seuraukset olla tuhannen kertaa vakavammat.

Huh. Kyllä pelästyin.