Tänään suuntaamme auton nokan kohti kesämökkiä. Juhannusta viettämään. Äitini ja tytsi ja minä tietenkin. Isi tulee torstaina perässä vaarin kanssa. Jotta saisimme vielä lisää sukulaisia paikalle, olen pyytänyt huomenna myös anopin paikalle. Hän tosin viipyy vain yhden yön ja lähtee takaisin kotiin torstaina.

Vielä on epävarmaa vietetäänkö juhannus ihan pelkästään meidän miniperheen sekä minun vanhempieni kanssa vai tuleeko mukaan vielä mummimummi( eli minun mummini) ja veljeni. Ohjelmassa ei tod.näk ole mitään normaalista viikonlopusta poikkeavaa. Rauhallista olemista. Kokko kyllä olisi, mutta kun se yleensä tuppaa olemaan siihen aikaan, että tytsin pitäisi jo olla goijaamassa. Taitaa jäädä väliin.

Tätä kirjoittaessani, mieleeni palautui juhannus parisen vuotta taaksepäin. Miten tilanne olikaan erilainen. Tytsi oli vielä isänsä pusseissa, ei siis vielä tulemaisillakaan. Olimme ison revohkan kanssa meidän mökillämme. Myös vanhempani olivat paikalla. Meno oli hulvatonta, meillä oli tajuttoman hauskaa. Viina virtasi ja nauru raikasi. Oi, että olikin kivaa. Yön tunneilla, joku älypää sai idean, että lähdetäänhän kylille tanssimaan. No, mehän lähdimme. Minäkin yrtitin viimeiseen asti vastustella lähtemistä, mutta painostus oli liian suuri, lähdin siis matkaan. Tilasimme tilataksin ( joita siis kyseisellä paikkakunnalla on varmaan juurikin se yksi ainoa), joka haki meidät ja ajoi tanssikapakkaan. Kun saavuimme sinne, porukkaa oli aika vähän. Ei haitannut. Kotvan kuluttua, paikka olikin jo aivan täynnä.Tanssimme, lauloimme, joimme,joimme ja vielä taisimme vähän juodakin. Kolmen maissa yöllä, samainen tilataksi haki meidät ja kippasi takaisin mökille. Juhlat jatkuivat.

Sellaista silloin.Menneitä on hulvaton muistella. Suupielet vääntyy väkisinkin hymyasentoon.

Tänään nautitaan ihanasta ajasta tytsin kanssa. Nautitaan siitä, kun näkee kuinka tytsi nauttii. Kuinka pieni ihminen huokuu elämäniloa ja onnellisuutta. Saa temmeltää nurmikolla paljain varpain, polskutella omassa muovisessa uimakaukalossaan, kerätä käpyjä, ihmetellä, tutkia.

Ihanaa juhannusta kaikille. Nauttikaa.