Olemme taas ottaneet uuden haasteen vastaan. Tai oikeastaan haasteita on 2. Ja siis oikeastaan tämä on äidin ja isin haaste. Miten opettaa tyttötyttönen syömään itse?! Aika mielenkiintoinen haaste, suorastaan haasteellinen.

Olen nyt viimeisen kuukauden aikana pyrkinyt siihen, että aamupuuroa lusikoimme yhdessä. Riisun tytsin alasti, istutan syöttötuoliin ja annan lusikan käteen. Vaatteet kannattaa riisua kokonaan. Katsokaas, huomattavasti helpompaa ja vaivattomampaa pestä tytsi kuin vaatteet:)
Kauhominen alkakoon. Alussa lusikka jopa löytää tiensä suuhun ja siitä takaisin lautaselle, mutta muutaman lusikallisen jälkeen puuro kauhotaan pöydälle. Taputellaan sileäksi pöydän pintaa vasten, vähän sekoitellaan ja taas taputellaan. Lusikan lisäksi myös sormet ovat löytäneet mukaan puuroa taputtelemaan. Äiti laskee tässä välissä kymmeneen ja aloittaa sen jälkeen taas koko homman alusta uusilla hermoilla. Taas lusikka menee oikeaoppisesti pari kertaa suuhun ja sen jälkeen alkaa taas sama puuroapöydälle ruljanssi. Kyllä tuntuu välillä toivottamalle, mutta ei auta, on vain kylmäpäisesti jatkettava hommaa eteenpäin. Ei kai sitä kukaan opi ilman harjoittelua:)
Mietinpä vain, että kuinkakohan kauan kestää ennen kuin tytsi oikeesti hiffaa sen syömistekniikan? Pari viikkoa? Kuukausi? Pari kuukautta? Vuosi?

Toinen haaste; pottailu. No, potttaa meillä ei vielä ole edes hankittu, mutta mökillä on ja siellä olen kokeillut. Kotona olen ihan pokkana istuttanut wc-pöntölle. Siis olen tietenkin pitänyt tytsistä silloin kiinni.  Mutta ei malta kertakaikkiaan istua ei potalla eikä pöntöllä. Ehkä 3 sekuntia on aloillaan ja sit alkaa hulluna räpiköimään pois. Ei kai sellaisessa ajassa kukaan kerkeä edes ajatella pissan tuloa:) Pottahaaste on myös haasteellinen. Onneksi nyt ei ole mikään kiire siihen oppia, mutta joskushan sekin on aloitettava. Ja mä kun yritän sitä aloittamista vain lykätä.

No, ehkä tässä kesän aikana jos vaikka yrittäisi itse reipastua ja ottaa molemmat haasteet uudelleen vastaan ihan uudella mielellä ja täysin uudella asenteella. Kyllä me vielä onnistutaan!!!! On ne muutkin onnistunut. Ei kukaan kymmenen vuotias enää käytä vaippoja tahi istu äidin syötettävänä:)