Jos mies ei pääsisi/haluaisi tai nyt jostain syystä vain ei tulisi mukaan synnytykseen niin kenet ottaisin mukaani? Äitini? Hyvän ystäväni? Jonkun vieraan tukihenkilön? No, en kyllä äitiäni ottaisi vaikka kuinka parhaita kavereita ollaankin. Enkä kyllä ihan ventovierastakaan haluaisi, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäisi joku hyvä ystävä (yksinkään en mieluusti sitä hommaa hoitaisi). Mutta jos vielä olisi toivomisen varaa, niin sellainen hyvä ystävä, joka on itsekin synnyttänyt. Niitä ei ole montaa, mutta muutama. Ehkä valintani olisi sellainen.

En kuitenkaan usko, että koskaanikinä joutuisin valintaa tekemään, koska mieheni on ihan sataprosenttisen halukas/innokas tulemaan mukaan tuleviinkin synnytyksiin. Ensimmäisessäkin oli siis mukana.

Miksi sitten mietin tällaista asiaa? No ihan siksi, koska ystäväni kanssa keskustelimme siitä, että hänen miehensä ei välttämättä seuraavaan synnytykseen mukaan haluaisi mennä ( nyt vielä jännätään, että onko raskaus lähtenyt alkuun vaiko päätynyt keskenmenoon, molempi vaihtoehto mahdollinen). Jäisi esikoisen kanssa kotiin, syystä että potee kovaa sairaalakammoa. Oli kuulema lupautunut lähtemään mukaan jos tämä ystäväni sitä ihan ehdottomasti vaatii ja haluaa, mutta muuten aneli vapautusta siitä:) Tarjosin siinä samassa ystävälleni mahdollisuutta ottaa minut mukaan. Menisin ihan mielelläni hänelle tueksi. Synnytyksen kerran kokeneena tietää vähän mitä tuleman pitää. Onhan tässä vielä aikaa ( jos raskaus siis jatkuu) miettiä ja pohtia, puhua miestäänkin vielä ympäri, mutta nyt hän on ainakin tietoinen, että olen hänen käytettävissään jos hän itse sitä haluaa:)