Sain kuin sainkin aikaiseksi soittaa tytsille ensimmäisen aikansa hammaslääkärille. Niin tai siis kait se on suuhygienisti, jonka luokse menemme. Aika saatiin parin kuukauden päähän. Yllättävän pian, luulin sen mahdollisesti menevän ensi vuoden puolelle. Tai kun, on kuulema niin kovat jonot noihin hammaspaikkoihin niin siksi luulin ettei aikaa ihan hetsilleen saadakaan. Mutta toisin kävi siis.
En yhtään tiedä mitä käynti sisältää, ehkäkait jotain ohjeistusta ja neuvontaa. Tuskin ainakaan sen ikäisen oletetaan käyvän nätisti makuuasentoon hammaslääkärin penkkiin ja avaavan suunsa ammolleen pyydettäessä........jooei.

Tytsi oli ehkä jotain 7 tai 8kk, kun aloitimme hampaiden harjaamisen. Ekaksi se oli ihan vaan sellaista, että kokeillaanpas laittaa tämä harja suuhun ja vähän samalla yritetään harjatakin. Joka ilta ei edes muistettu pestä. Nyt se on jo rutiinihommaa ja hampaat pestään aamuin illoin. Hammastahnaakin on hankittu, määrällisesti sitä laitetaan harjalle ehkä millimetrinsadasosan verran, ei siis paljon:) Aina ja edelleen harjaus hoituu ihan hyvässä hengessä. Vielä ei osata vastaankaan laittaa, ehkä sekin on vielä mahdollisesti edessä?!

Sekin on käsittääkseni aika neuvolakohtaista, mitä ikää suositellaan ekalle hampikäynnille. Olen kuullut, että äidit käyvät jo 8kk ikäisten kanssa, mutta esim. meille sanottiin, että "vasta"  sitten 1.5-2vuotiaana. Miksiköhän niin suuria eroavaisuuksia ikäsuosituksissa? Oiskohan ihan perus säästösyyt taasen kyseessä vai joku järkeväkin selitys? Ensimmäinen käynti kuitenkin tod.näk koostuu juurikin niistä ohjeistuksista, joten eikö se olisi kaikille yhtä tärkeää yhtä varhaisessa vaiheessa?

No joo, me nyt kuitenkin mennään  tytsin ollessa 1vuotta ja 4,5kuukautta:)