Eilen, sunnuntaina, otimme ja lähdimme kaupunkikierrokselle koko perheen voimin. Heti aamusta ehdotin miehelle, että mitäs jos lähdettäs vaikka ihan kävely/tuijotteluretkelle keskustaan.  Pällistelemään näyteikkunoita, ihmisiä ja kovin erilaiselta näyttävää kaupunkikuvaa. Mielestäni Helsingin keskusta on muuttunut esim. vuoden aikana tosi paljon. Tai lähinnä muutokset johtuvat pitkälti joka puolella pauhaavista rakennustyömaista. Monet yksisuuntaiset kadut ovat vaihtuneet kaksisuuntaisiksi, jotkut kadut poistettu autojen käytöstä kokonaan, muuttuneet kävelykaduiksi.

Olimme yllättyneitä siitä, miten paljon ihmisiä sunnuntaisinkin on liikkeellä. Aurinkoinen ja raikas, alkusyksyn sää, oli selvästi vetänyt yhden jos toisenkin ihmisen ulos kotoisesta kolostaan. Katukahvilat kuhisivat ihmisiä, toiset kahvikuppien ja korvapuustien, toiset siiderien äärellä. Puheen sorinan keskeltä erottui paljon myös vieraita kieliä. Ranskaa, englantia, espanjaa. Huomattavan paljon siis myös turisteja liikkellä.

Ajattelimme kävelyn lomassa poiketa jossain, haukkaamassa jotain pientä. Paikka oli kuitenkin valittava sen mukaan, että saadaan sieltä jotain tytsillekin sopivaa. Hotwingsit, mitä mies ehdotti, ei siis ollut SE oikea vaihtoehto. Kierreltiin ja kaarreltiin, etsittiin sopivaa paikkaa. Niinkin persoonalliseen paikkaan oltiin päätymässä kuin mäkkäri. Onneksi siellä oli niin kova jono ettei mies jaksanut jonottaa( itse en sinne halunnut). Sopivan paikan etsiminen jatkui. Kävelimme varmaan kymmenen eri paikan ohi, mikään ei vaan kelvannut. Jos joku paikka miellytti, se oli aivan tupaten täynnä. Kunnes vihdoin ja lopulta, kaiken etsimisen jälkeen, päädyimme forumin alakertaan. Täysin persoonaton ruokailuympäristö, kolkko ja ankea, mutta sieltä sai ruokaa. Pääasiahan oli kuitenkin saada kahden kiukkuisen aikuisen ja yhden levottoman lapsen vatsat täyteen. Ja siinä onnistuimme.Vatsat täynnä, lähdimme laahustamaan kohti autoa. Ja auton nokka kohti kotia. Oli tytsin päiväunien aika.

Teimme miehen kanssa suullisen sopimuksen siitä, että tällainen sunnuntaituokio kaupungilla, otetaan ihan varppina uusiksi. Ruokapaikan ehkä valitsemme seuraavalla kerralla toisin, mutta muuten meni ihan nappiin.

Tykkäsin:)