Käytiin tänään sellossa sembaloimassa ja matkaan tarttui vaikkasta mitä, kaikki siis tytölle. Sellaista perusrompetta, kuten sukkiksia, sukkia, paitaa. Ja se, mitä ei edes tällä kertaa lähdetty hakemaan, lähti mukanamme kotiin. Talviasuste. Se löytyi ihan vahingossa, osui vaan silmiini. Toppahousut ja aivan mieletön toppatakki. Asu on tummanruskea muuten, mutta takin hupun sisäpuoli on vaaleanpunainen. Yksityiskohtana on hupun karvareunus. Aivan lutunen kokonaisuus. Hinta oli edukas, yhteensä housut ja takki vain 50 jotain euroa. Alle 60e kuitenkin.
Toivottavasti tein oikean ratkaisun, valitessani talviasusteeksi kaksiosaisen asun. Haalaria olin alustavasti miettinyt, mutta kun tämä loistoyksilö nyt sattui kohdalle, ihanan näköisenä ja edullisena, en vain voinut vastustaa. Olin ihan myyty. Ja takki yksinäänkin, ihan bueno.

Toinen mainitsemisen arvoinen hankinta oli potta. Ostettiin ihan selkänojallinen malli, että kyllä nyt kelpaa istuskella. Kovasti olen yrittänyt miettiä, että miten lähestyn tyttöä potta-asialla. Mennäänkö yhdessä vessaan, äiti pöntölle ja tyttö potalle. Istutaan vierekkäin ja pissatellaan. Onnistuisko noin helpolla?
Vai annanko tytön juoksennella ilman vaippaa kotona ja houkutella häntä aina tarpeen tullen istumaan potalle? Pidänkö pottaa koko ajan vessassa vai siirrelläänkö sitä paikasta toiseen aina tarpeen mukaan?
On tullut luettua pottaoppaat huonosti läpi, vain joka toinen rivi, siksi pyörittelen näitä kysymyksiä päässäni (siis jos joku ihmettelee tyhmyyttäni tässä asiassa):)

Sehän saattaa olla, että tyttö omaksuu potalla käymisen kovinkin helposti tai sitten ei. On nimittäin osoittanut helposti omaksumisen merkkejä esimerkiksi päivätutin poisjättämisessä. Se vain jäi. Ei mitään ongelmaa. Ei kiukkua, raivoa. Ei mitään. As simple as that. Tosin,  yötutti on vielä mukana kuvioissa, mutta senkin jättäminen tulee varmasti jossain vaiheessa, tulevaisuudessa, ajankohtaiseksi. Yksi asia kerrallaan:)

( ps. tein eilen ensimmäisen vaatehankinnan huutonetistä. Yllättäen sekin on tytölle. Veluurimekko, sellanen pitkähihainen ja hupullinen, ihana. Koko tosin on vasta 4-vuotiaalle, joten kaappiin odottelemaan kasvamista. Mutta ihana on.)