TämänKIN raskauden aikana, supisteluja on tuntunut jo hyvin varhaisilta viikoilta. Vaikka jotain viikolta 15.....ehkä. Ei siis mitään kipeitä, mutta sellasia kivenkovamaha-tuntemuksia, ei siis satu, mutta ei kyllä mitenkään voi kehua mukavan tuntuisiksi. Ja syytä tähän en ole koskaan tiennyt, en edes ajatellut. Joskus ehkä saattanut syyttää liiallista kävelyintoiluani.

Toissa iltana, iltani ratoksi, selailin eri blogeja läpi. Jossain blogissa, nimeä en nyt muista, törmäsin kirjoittajaan, joka kärsi melkein koko raskautensa ajan supisteluista. Hänellä oli esittää tietoa, että tällaisista raskauden läpi kestävistä supistuksista kärsivä ihminen, saattaa kärsiä nestehukasta. Liian vähäinen juominen siis aiheuttaisi näitä epämukavia tuntemuksia. Se sopisi minuun. Juon aivan liian vähän nesteitä päivän aikana, en yksinkertaisesti muista juoda. Siispä otin neuvosta vaarin ja kokeilin eilen säännöllistä veden juomista koko päivän ajan. Ja se kyllä toimi. Ei supistanut niin paljoa, kuin vaikka toissa päivänä ja sitä ennen ja siitä paljon taaksepäin.

Miksiköhän tällaistakaan asiaa ei ole yksikään neuvolatädeistäni osannut neuvoa. Ja supisteluista olen kuitenkin avoimesti kertonut. Luulisi, että jos noinkin yksinkertaisella asialla kuin juominen, saa supistelut vähenemään, niin kannattaisi muistaa neuvolantätienkin mainita.

Tai onko se sitten huuhaata? Että kärsinkö sitten supistelujen lisäksi vielä vainoharhaisuudestakin ja kuvittelin vain sen veden tehoamisen.