Jokunen viikko takaperin, kun mies ja tytär palasivat Tallinnasta kylpyläreissultaan, oli miehellä jäänyt takataskuun jotain muutakin kuin hyvä mieli ja onnistunut reissu. Nimittäin loistava idea/ajatus. Tämä loistelias idea on peräisin hänen työkaveriltaan, joka oli tyttärensä kanssa mukana täällä kylpyläreissulla. Työkaverinsa oli kertonut tavasta, mitä he harjoittavat viikoittain vaimonsa kanssa ja tämä samainen tapa tarttui nyt myös meidän perjantai-iltojen iloksi. Kokkaaminen toiselle on tämän jujun nimi. Eli joka toinen perjantai kokkaan minä miehelle ja vastaavasti joka toinen perjantai on miehen vuoro tarjota minulle uusi makuelämys. Homma etenee seuraavanlaisesti; tämä kokkausvuorossa oleva kehittelee jonkun aterian, johon voi liittyä myös alkuruoka ja jälkkäri, mutta eivät ole "pakollisia". Kokkaaja käy kaupassa ostamassa tarvittavat raaka-aineet sekä kurvaa alkon luukulle hakemaan pullon hyvää viiniä. Ruokaa aletaan valmistamaan siinä vaiheessa, kun tämä toinen ei-kokkaus-vastuussa-oleva käy laittamassa lapset nukkumaan. Nukkumaan laiton jälkeen, tämä illallistaan odottava osapuoli, käy sohvalle pötkölleen, viinilasiaan odottamaan ja odottelee siinä kunnes käy kutsu ruokapöydän ääreen:)

Me olemme nyt toteuttaneet tätä mahtavaa kokkausiltaa kolmesti. Ekalla kerralla mies kokkasi, jolloin sain paistettua siikaa ja leipäjuustosalaattia. Jälkkärinä kermajäätelöä. Istuimme kaksi tuntia syöden ja höpötellen niitä näitä. Juttelimme kerrankin rauhassa, asioista joita ei lasten hereillä ollessa muista edes jutella. Omalla vuorollani tein fetagratinoituja jättikatkarapuja tomaattikastikkeessa ja jälkkäriksi tuulihattuja. Ja nyt viime kerralla sain miehen tarjoamana tuoreparsakeittoa ja jälkkäriksi herkkujätskiä.

Idea on mielestäni loistava. Kahden lapsen vanhempana, kaksin vietetty aika on todella minimaalista. Yleensä on hirveä hässäkkä päällä, kukaan ei kuule mitään, kun joku huutaa aina. Rauhassa emme yleensä pysty syömään, kun joku tarvitsee aina syöttäjää. Tämä perjantai-illan "juhlallisuus" tarjoaa meille juurikin sitä aikaa kahdestaan. Hyvää ruokaa, hyvä viini, juteltavaa viikon tapahtumista. On ihanaa, kun joku joskus yllättää jollain ruoalla. Ruokalaji todella selviää toiselle vasta, kun istahtaa pöydän ääreen. Suosittelen, kokeilkaa:)